Арестуваха пловдивчанин в Строево заради оранжерия с канабис/СНИМКИ/

Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Труд задържаха мъж за отглеждане и притежание на марихуана. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив са иззети 22 канабисови растения и над 2 килограма готова продукция.

Специализираната операция е проведена във вторник като част от мерките за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на пловдивската дирекция на МВР. В хода на действията в частен имот в село Строево криминалисти от РУ-Труд открили специално оборудвана оранжерия с 22 растения от вида на индийския коноп.

При процесуално-следствените действия са иззети електрически уреди и приспособления за поддържане на необходимата влажност и температура, електронна везна, ламинираща машина с фолио за нея, съдове и полиетиленови пликове с различна вместимост, съдържащи суха зелена листна маса. След справка в Базова научно-техническа лаборатория (БНТЛ) е установено, че общото количество на конфискуваната марихуана е 2287,92 грама, а по предварителна информация от експертите стойността й възлиза на около 45 хиляди лева.

Като заподозрян за незаконното съхранение на наркотика с цел разпространение със заповед по ЗМВР е задържан 39-годишен пловдивчанин. Образувано е досъдебно производство за производство, преработка, придобиване или държане на наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение.  С постановление на наблюдаващ делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив мъжът е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Работата по документиране на случая продължава, след изсушаване на иззетите растения предстои да бъде установено и тяхното точно тегло.

Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Свързани статии