Арестуваха мъж от село Каравелово, отровил кучето на съселянка

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт на куче и за незаконно държане на оръжие. По случая е задържан е 69-годишен мъж от карловското село Каравелово, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано по чл. 325б ал. 1 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт на гръбначно животно и по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс – за незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

На 9 май 2023 г. е бил подаден сигнал в полицията за това, че в двора на къща в с. Каравелово, общ. Карлово, е намерено мъртво куче. Установено е, че животното било умъртвено чрез гранулирана отрова, която била поставена върху пилешко месо за храна на животното.

Като извършител на деянието за срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан Матю Н., на 69 г.

Според първоначалните данни той е познавал собственичката на кучето, което е с неустановена порода. При извършени претърсвания и изземвания в два имота, обитавани от мъжа, са били намерени две незаконни самоделни пушки и 65 броя патрони.

По досъдебното производство са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

Снимката е илюстративна

Свързани статии