8000 литра спирт без акциз откриха в склад във Войводиново

8000 литра спирт без акцизни документи задържаха при съвместна проверка служители на Агенция „Митници“ и ГД БОП, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 12.09.2023 г. екип на Агенция „Митници“ и служители на ГД БОП са извършили проверка в складова база в с. Войводиново, обл. Пловдив. При проверката в едно от халетата е установено превозно средство, натоварено с 10 еднотонни пластмасови съда. Проверяващите установяват, че 8 от съдовете са пълни с безцветна течност с мирис на алкохол. Общото намерено количество е 8000 литра.

След извършен тест с денситометър е установено алкохолно съдържание на течността 96,5˚. Документи по смисъла на ЗАДС за открития продукт не се представени.

От началото на годината при три съвместни проверки на митнически служители и служители на ГД БОП при сходни обстоятелства са задържани общо 23 370 литра етилов –  спирт без документи.  При първия случай през януари са установени 7600 л спирт в превозно средство на паркинг в гр. Пловдив, а само преди месец в два товарни автомобила в стопански двор в землището на с. Калековец, област Пловдив, са открити 7770 литра етилов алкохол.

Снимка: Агенция „Митници“

Свързани статии