8-годишно момче изчезна в Пловдивско: Местни, полиция и жандармерия на нокти

8-годишно момченце е избягало през прозореца вчера в дома си и е вдигнало на крак хората от село Цалапица, полиция, жандармерия. В продължение на 4 часа малчуганът е бил в неизвестност и това е изправило на нокти местните, които са особено чувствителни след убийството на Митко Малинов.

За щастие момченцето е намерено живо и здраво. Вчера следобед кметът на Цалапица Ивайло Данаилов бил извън селото, когато му се обадили, че има изчезнало дете. Той веднага се върнал в Цалапица, хората, около стотина души вече се били организирали и обикаляли и пеша, и с коли цялото село. На камерите кметът видял, че детето излиза през прозореца от дома си по чорапи около 16. 50 часа. Обикаля селото, играе си на катерушки, а после изчезва. Хората видели поста за изчезването на детето от фейсбук групата на Цалапица, пуснат от майката. Веднага се организирало издирване, после бил подаден сигнал в полицията. Пет екипа от жандармеристи и полицаи с мощни фенери се включили в издирването, а селото било осветено от автомобилите на местните хора, съпричастни към проблема. Около 21 часа момчето било намерено живо и здраво, скрито между палета с бодюри.
Момченцето е било много изплашено, виждало е суетящите се наоколо хора, но не се е обадило.

„Хора, благодарим Ви! Безкрайно Ви благодарим!

Мони се е загубил в момента, в който се е смрачило, изгубил е представа къде точно се намира, уплашил се е много, както и предполагах и се е бил скрил. Чул е виковете, видял е всички, които са минали оттам, включително жандармерията и полицията, но го е било страх и по неговите думи, е бил вкочанен от студ. Още повече се е уплашил, като е започнало да вали. Накрая страха от тъмното, студеното и дъжда са се оказали по-силни от страха от непознати и е решил да търси помощ“, това написа майката, като благодари на цалапичани, полицията и жандармерията.

Предстои социалните служби да отидат в дома на семейството, за да се разбере защо детето е избягало от дома си.

Припомняме, че преди месеци зверски беше убит 24-годишният Митко от Цалапица. Към момента, обвинени в укривателство на трупа, са двама 19-годишни близнаци. Те са в ареста. Соченият за физически убиец Рангел Бизюрев е в Германия и продължава да се издирва. Следственият експеримент, който беше направен във връзка със зверството, е сгрешен, стана ясно след провеждането му. Доказано е, че Митко е бил бит и вероятно убит на съвсем друго място, а не на това, на което беше намерен трупът. Близките, роднините и родителите на момчето не спират да протестират за справедливо правосъдие.

Свързани статии