15 години затвор за композитора, намушкал при скандал съпруга си в Стамболийски

Пловдивският окръжен съд осъди на 15 години строг затвор композитора Александър Радев, като го призна за виновен в убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски. Наказанието ще се изтърпява при първоначален строг режим.

Убийството беше извършено на 4 май миналата година (2022 г.). След скандал между двамата мъже и взаимни удари с нож, 41-годишният Андреас Ропел починал от раните си.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели под наем в София. През 2020 г. те сключили граждански брак в Германия и имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях често възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 г. съпрузите се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, а след това се върнали в дома си. Под влияние на употребен алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под влияние на афект, посегнали към ножовете и започнали да си нанасят взаимни рани. Една от раните се оказала смъртоносна за партньора на Александър. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Ропел издъхнал.

Освен 15-годишната присъда, Александър Радев ще трбява да плати на родителите на съпруга си 100 000 лева кръвнина с лихвите.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Снимка: „Марица“

Свързани статии