10 000 лева помощ за Царево предлага кметът на Карлово

Финансова помощ в размер на 10 хиляди лева да отпусне Община Карлово на пострадалите от наводнението в община Царево. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Очаква се до дни Община Царево да обяви дарителска сметка, в която да се събират средства за подпомагане на пострадалите.

По рано през деня д-р Кабаиванов разговаря с председателя на Националната асоциация на доброволците /НАД/ Ясен Цветков. Д-р Кабаиванов информира г-н Цветков, че доброволното формирование към Община Карлово е в готовност да се притече на помощ.

От НАД благодариха, но уточниха, че засега няма нужда от допълнителни хора и техника. По данни на доброволческата организация бедствието в Царево е с характеристики, различни от тези в Богдан, Каравелово и Слатина и не се налага мобилизирането на допълнителни човешки ресурси за разчистване.

Ръководството на Община Карлово остава във връзка с Кризисния щаб на Община Царево и с ръководителите на доброволците, за да се отзове на помощ при необходимост.

Свързани статии