Жители на Мътеница с благодарност към инж. Найден Павлов и с молба за дарения за новия храм/СНИМКИ/

Благодарни жители на хисарското село Мътеница се свързаха с ПБ Новинар с молба чрез медията ни публично да благодарят на председателя на ОбС Хисаря инж. Найден Павлов за стореното добро. Павлов е направил дарение за тяхната църква „Свети Великомъченик Георги Победоносец“, като е закупил подовата настилка на храма, а за новата придобивка е изпратил и майстори, които са я направили.

За недостига на средства инж. Павлов е бил информиран от местни хора и откликнал на нуждата малкото селце да има свой храм.

Припомняме, че изграждането на храма започна през 2010 г. по инициатива на тогавашната кметица Бистра Герова. Църквата се гради изцяло с дарения от християни, за довършването са изискват още средства за иконостас, камбана и за стенописи, сумата е около10 хиляди лева и след това ще е готова да отвори врати.

„Дай Боже най-после да си имаме храм в Мътеница, никога досега такъв не е имало. Потърсихме публичност чрез медията ви, като се надяваме добрият пример, даден от инж. Найден Павлов, да бъде заразителен“, казаха още благодарните жители на Мътеница.

Този, който желае да дари средства за святото дело, може да го направи, като занесе средства в кметството при касиера на църковното настоятелство Донка Попова, която работи в ГРАО.

Свързани статии