Здравко Димитров: Ремонтите на Околовръстното и Карловско закъсняха с една година

Ремонтите на Околовръстно и Карловско шосе трябваше да бъдат завършени още преди една година – така гневно кметът Здравко Димитров коментира забавянето на обектите и последствията от скандала в управляващата коалиция, избухнал между ПП и ИТН  за пари за пътната инфраструктура.

Околовръстното шосе е в списъка за държавното финансиране и до този момент все още не е ясно дали  ремонтът на участъка от Коматевско до Пещерско шосе ще започне на 1 юли, както е планирано.

„Ако не се отпуснат средства, изпълнението на държавната програма отново ще се забави. Това е показателно как се работи. Тези обекти трябваше да бъдат завършени през август миналата година и досега щяхме да забравим в какво състояние са били. Спряха и работата на пътя, разрушен заради свлачището над Храбрино. Би трябвало на 1 юли да започнат работа на Околовръстното шосе, но при тази несигурност в държавата  инвеститорът как да прави ремонта, който може да не му бъде платен?”, възкликна Димитров.

От фирма „Европейски пътища“ уверяват, че за два месеца ще изпълнят обществената поръчка на АПИ. Участъкът до Пазарджишко шосе е 7 км., като включва и ремонт на три моста – на река Първенецка, над Марица и жп надлез.  Проектът предвижда премахване на  настилката до гол бетон, нова  хидроизолация, изравнителен бетон и два пласта асфалт. При проектирането в АПИ е направена само една промяна -допълнени аварийни площадки за спиране, където има възможност.

По целия път около Пловдив от кръстовището за Асеновград до пресечката за Пазарджик трябва да има улично осветление.

Кметът съобщи, че от фирма  ЕVN – Топлофикация  имат готовност да сменят парното на Пещерско шосе за седем седмици. Точната дата на старта все още не е уточнена, а ремонтът ще се извършва в участъка от ул. „Рая” с дължина 250 метра  в западна посока. Движението няма да се спира изцяло и ще върви  двупосочно в едно платно./„Марица“

Свързани статии