Започва строителството на многофункционална спортна зала за ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив/ВИДЕО/

2 400 000 лева ще струва строителството на новата многофункционална спортна зала на ЕГ „Иван Вазов“. Това съобщи зам.-кметът по спорт, младежки и социални дейности Георги Титюков по време на първата копка на залата днес пред журналисти.

Бъдещият физкултурен салон на гимназията ще бъде в тревната площ пред училището откъм бул. „България“. Залата ще бъде готова до началото на следващата учебна година, обещаха от общината. Застроената площ на залата ще е 1110 кв. м.

Титюков припомни, че проект за нова зала на Руската гимназия бе направен още преди 4 години, но инвеститорът не успя да я построи. Тогава стойността на обекта бе 1 милион лева, но оттогава строителните материали поскъпнаха, коментира зам.-кметът. По думите му вече има избран нов изпълнител, с нова обществена поръчка. Проектът за залата пък бил преработен и прилича на този на СУ „Св. Патриарх Евтимий“, но с подобрения. „Най-вероятно подът ще бъде с дюшеме“, допълни Титюков.

Кметът Здравко Димитров, който също присъства на церемонията, припомни, че се залагат и други 10 милиона лева за спортен комплекс на общински терен от източната страна на двете езикови гимназии. Според него по този начин учениците от двете елитни училища ще могат да спортуват и тренират.

243 календарни дни е срокът за изпълнение по договора с фирмата-изпълнител.

Свързани статии