Военни от карловската бригада участваха в Международно състезание за снайперски тимове „European Best Sniper Team Competition 2022”

За времето от 05.08.2021 г. до 10.08.2021 г. в Центъра за съвместна подготовка в Хохенфелс, Германия се проведе ежегодното международно състезание за снайперски тимове „European Best Sniper Team Competition 2022”, с участието на над тридесет отбора от различни държави.

В надпреварата взеха участие 2 тима от 61 Стрямска механизирана бригада в състав – младши сержант Дамян АТАНАСОВ и ефрейтор Анатоли БОЖИНОВ от 1 механизиран батальон и младши сержант Вълко ЧИНТОВ и редник Славян ГЕНЧЕВ от батальон ISTAR. Водач на отбора беше старши лейтенант Божидар Колев от батальон ISTAR.

Състезанието се проведе в реалистична обстановка при различни метеорологични условия, денем и нощем, и подложи на изпитание способностите за прецизна стрелба, психологическата устойчивост и физическа натренираност на състезателите.

По време на надпреварата военнослужещите показаха отлична мотивация и подготовка и достойно представиха бригадата и Сухопътните войски в международното съревнование. Състезанието създаде условия за подобряване на партньорството и сътрудничество между участниците от различните държави.

Свързани статии