Водачът на областната листа на БСП с отчет за съвършеното по време на депутатския си мандат

Водачът на областната листа на БСП Веска Ненчева се отчете за съвършеното по време на депутатския си мандат в профила си във Фейсбук.

Ето какво написа тя:

„Благодаря за подкрепата на социалистите от община Карлово за утвърждаването ми като водач на листата за 17 МИР – Пловдив област, която те ми дадоха на редовната конференция на общинската организация на БСП – Карлово.
Благодаря за положителната оценка за дейността ми като народен представител. Социалистите от карловския край са хората, които винаги са ми давали възможност да работя спокойно и уверено, в отстояване на интересите на жителите на града, на региона и на страната ни.
Пред делегатите на карловската организация направих отчет за работата ми в 47-ото Народно събрание. Подчертах, че в 8-месечния живот на Парламента съм работила, отнасяйки се отговорно към проблемите, които са ми поставяли. Успях да свърша немалко от поетите ангажименти, въпреки краткото време. Други изискват време, но те не отпадат като моя отговорност. В тази отговорност аз не работя сама, работих екипно и отборно с министрите на БСП и колегите от ПГ на „ БСП за България“.
Няма да спестя въпроса, с който сме атакувани и провокирани в последните месеци: „Защо БСП прие да бъде в управлението на страната заедно с десни партии?“ Отговорът е ясен и еднозначен: Ниската степен на социална подкрепа и липсата на социална справедливост. Водени от желанието да помогнем за решаването и на този проблем, от БСП се включихме в управлението на България.
Бях опозиционен народен представител в 44-ото Народно събрание и виждах как проблемите на голяма част от народа ни бяха пренебрегвани в името на магистрали, в името на къщи, мостове, които не водят до никъде, подпорни стени – хотели и много други абсурдни действия. А проблемите на хората винаги оставаха на заден план.
12 години нямаше пари за майчинство и пенсии, за безплатни детски градини, за добра материална среда в училищата. На пръв поглед дребни и маловажни неща, но те променят коренно начина ни на живот.
След това участие в управлението, за първи път от 12 години майчинството е 710 лв. –(ГЕРБ държаха години наред нивото на майчинството на 380 лв.), минималната пенсия е по-висока от прага на бедност, имаме безплатни детски градини.
Да, това направихме ние от БСП само за седем месеца. Направихме и нещо повече – доказахме, че пари в държавата има и те могат справедливо да бъдат разпределяни за всички хора в България. Това правят левите партии, левите хора, помагат, помагат на всеки, особено в тези трудни времена на световна икономическа криза.
Изказвам благодарност на всички българи, които застават до нас в борбата за по- справедлива държава, на всички общински и областни структури на БСП, с които продължаваме заедно тази битка.“

Снимка: Фейсбук

Свързани статии