Веска Ненчева: Срещнахме подкрепа от запасното войнство за социалните искания, които БСП започна – подписахме споразумение за съвместна работа

Запасното войнство застава зад социалните искания, които БСП започна и продължава да утвърждава. Това обявиха от областното ръководство на СОСЗР в Пловдив днес, минути след като водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив област Веска Ненчева и областното ръководство на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва подписаха споразумение.

Споразумението предвижда продължаване на законодателните инициативи по приемане на Закон за запасното войнство, както и други закони, касаещи офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Подкрепа за работата по приемането на Закон за запасното войнство дадоха четвъртият в листата Иван Иванов – офицер, преминал през всичките нива на военната йерархия и бивш заместник-министър на отбраната и Стефан Марушкин – пети в листата, председател на СОСЗР в Раковски, един от основните двигатели за това в Раковски да бъде изграден Мемориален комплекс на загиналите за национално обединение.

„За мен е чест, че за пореден път имаме възможността да подпишем споразумение със запасното войнство, и то в деня, в който отбелязваме 114 години от обявяване независимостта на България. Практиката показва, че взаимната ни подкрепа и взаимна работа водят до добри резултати“, подчерта Веска Ненчева.

БСП за България е с № 28 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии