Важна новина за община Карлово: Слагат чисто нови контейнери за разделно събиране/ВИДЕО/

Нова важна придобивка има в община Карлово. В изпълнение на решение на ОбС Карлово общината сключи договор с ЕКОПАК България за организиране на система за разделно събиране на отпадъци. Компанията достави чисто нови контейнери за разделно събиране на отпадъци.

Съдовете са напълно безплатни за местната власт, като фирмата има задължението освен доставката, да се грижи за депонирането на отпадъците.

Важна новина е също, че боклукът ще се извозва от ЕКОПАК, а няма да бъде депониран на регионалното сметище, обясниха пред камерата на ПБ Новинар началник отдел „Екология“ в общината Милена Ковачева и Борислав Йорданов-представител на ЕКОПАК.

В Калофер, Войнягово, Дъбене, Ведраре и Васил Левски вече са разположени съдове, предстои до дни нови 171 контейнера да бъдат разпределени в Карлово и Баня.

Трицветните контейнери тип „Иглу“ за отпадъци от опаковки са с обем 1500 л: Син – за хартия и картон, Жълт – за метал и пластмаса, Зелен – за стъкло. Това е най-широко разпространеният и доказал своята ефективност модел в Европа.

От община Карлово напомнят, че разделното събиране на отпадъци е задължително, а поставянето на отпадъци извън съдовете за смет е забранено.

Свързани статии