В Красново тържествено откриха новата учебна година/СНИМКИ/

В ОбУ “Христо Ботев“ село Красново по традиция бе открита новата учебна година с тържество, на което присъстваха не само ученици и учители, а и много родители, приятели, бивши възпитаници на училището и официални гости.

Началото беше дадено в 9:00 часа с химна на Република България. Атмосферата беше повече е от празнична. Аромат на цветя се носеше от множеството букети, подарени от децата на учителите, разказа директорът Йонка Марковска.

Кметът на село Красново Цвятко Истилянов за поредна година поднесе своите пожелания за новата учебна година. Кметът на общ. Хисаря Инж. Пенка Ганева изпрати поздравителен адрес с пожелания и подаръци за бъдещите първокласници.

В програмата присъстващите се насладиха на изпълнение на стихчета и песнички от бъдещите първолаци, както и на деца от по-горните класове. А танцовият състав при училището с ръководител Борислав Умурски зарадваха малчуганите и техните родители с прекрасно изпълнение на Джиновски танц.

С приветствено си слово директорът на училището Йонка Марковска поздрави всички с празника, пожела много успехи на път към знанието и даде старт на новата учебна 2022/2023 г.

Церемонията завърши с дълго българско хоро.

След училищния звънец по стар обичай пред първокласниците разляха менче с вода, за да може в училището и в живота да им върви по вода, а за да е сладък пътят им бяха поднесени питки с мед и шарена сол.

Малките ученици пристъпиха прага на своята стая развълнувани. Директорът на училището, Йонка Марковска изненада първолачетата с подаръци за успешен старт на първия ден в училище. Усмивки, топло посрещане и приятелска атмосфера изпълниха класните стаи на ОбУ „Христо Ботев“, а учители и ученици с нови сили се приготвиха за работа.

Свързани статии