В Историческия музей в Карлово откриха изложбите на Института за Балканстика с център Тракология-БАН/СНИМКИ/

Изложбите „50 години от създаването на Института по тракология“ и „Тракологията и другите науки“ бяха открити на 22 юни в Историческия музей. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев откри изложбите и поздрави Института по тракология за 50 годишния му юбилей.

Ръководителят на Института по тракология доц. д-р Иво Топалилов и гл. ас. д-р Ружа Попова представиха изложбите и последните издания на Института. Гостуването на изложбите се осъществи по инициатива на проф. Валерия Фол и по покана на Историческия музей.

На откриването присъстваха председателят на Общински съвет – Карлово Доньо Тодоров, директор на дирекция ХСД в община Карлово Петя Найденова, ученици от СУ „Васил Левски“ с Даниела Генчева, екипът на Етнографски комплекс „Старинно Карлово“, уредникът в Градската художествена галерия Димитър Бакърджиев, много граждани, които с интерес разгледаха изложбите и се запознаха с представените научни издания.

Представителите на Института по тракология споделиха, че това е само началото на съвместната работа с община Карлово и музейната институция по проучването, регистрирането, опазването и популяризирането на паметници на тракийската култура не само в България, но и на територията на Карловския регион.

Изложбите ще гостуват в музея до 10 юли 2022 г.

Свързани статии