Ужасяващи подробности за убийството в Сопот

58-годишната Марияна К. е жената, която бе открита мъртва на стадиона в Сопот вчера. Убиецът е Николай Т., с когото тя е живеела на семейни начала.

Двамата са били алкохолици.

Вечерта преди трагедията мъжът и жената са ходили на гости при техни приятели. Жената е била много пияна.

Когато са минавали през стадиона е станал скандал с Николай. Той започнал да я удря, смлял я от бой и се прибрал вкъщи. На сутринта пазачът на стадиона намира трупа.

Николай остава в ареста.

По-късно от прокуратурата съобщиха че, Окръжна прокуратура-Пловдив е привлякла като обвиняем Николай Т., на 46 г., за това, че на 07.08.2022 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 58-годишната Марияна К.  – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че Николай Т. и Марияна К. имали близки отношения и живеели на семейни начала в гр. Сопот. Вечерта на 6 август 2022 г. двамата отишли на гости на приятел на Николай Т. Там употребили алкохол и между тях възникнал скандал.  На 07.08.2022 г. към 2 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона в гр. Сопот Н.Т. нанесъл множество удари на жената в областта на главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Николай  Т. я изоставил и се прибрал в жилището си. На същия ден към 7,10 часа един от охранителите на стадиона я открил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи установили, че жената е починала.

По делото са извършени множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на веществени доказателства, назначаване на експертизи и др. Разследването е в активна фаза.

Николай Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, в рамките на които ще бъде преценено внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Свързани статии