Уникална изложба, посветена на Освобождението на Сопот, учи малките наследници на Дядо Вазов на почит и любов към Родината/СНИМКИ/

По повод 144 години от Освобождението на Сопот в НУ „Неделя Петкова“ беше открита мобилна изложба „Дестинация Сопот“. Творбите са дело на местния родолюбец и патриот Димитър Гешков. Той избра именно пред малките българчета от града на Вазов да представи изложбата, която е изцяло от авторски снимки, посветени на забележителностите, историческите местности, духовното наследство и културата на Сопот.

„Проведох урок по родолюбие, запознах учениците със забележителностите на град Сопот. Децата показаха знания за историята на Вазовия град. В края на събитието подарих авторски картички, посветени на Освобождението на Сопот“, коментира пред ПБ Новинар Димитър Гешков.

Участие в изложбата и в открития урок взеха учителите Мариана Брайкова и Станислав Стоенчев, които преподават във 2-ри клас на НУ „Неделя Петкова“. Благодаря на тях и на директора на училището Жана Тракийска. Само с такива учители, които подават ръка, пазят и възпитават българщината и обичта към Родината в подрастващите, можем да сме спокойни и щастливи, че делото на Дядо Вазов, на Левски и на Ботев няма да бъде забравено.

„Благодаря за това, че и тази година имах възможността да продължа каузата за популяризиране на местните исторически паметници и обекти, както и да продължавам да запознавам децата с богата история на нашия град, толкова малък, но толкова български и възрожденски. И днес съм горд сопотненец и българин“, коментира още Димитър Гешков!

Свързани статии