Украинските граждани могат да заявят регистрационни карти за временна закрила и в РУ-Карлово

Граждани на Украйна, които се намират на територията на Пловдивска област, могат да се възползват от възможността да подадат документи за временна закрила и в Карлово. В сградата на полицията на ул. „Ал. Стамболийски” № 1 има обособено допълнително работно място, на което ще се издават съответните регистрационни карти всеки ден от понеделник до петък, за времето между 8.30 ч. до 17.30 ч.

Препоръчително е явяването на гишето да става по график, предварително подготвен и предоставен от Координационния център в Областната администрация на Пловдив.

До момента в пловдивската дирекция на МВР функционират общо шест пункта за административно обслужване на бежанци от Украйна, желаещи временна закрила в нашата страна. В областния град те се намират в сектор „Миграция”, Второ, Пето и Шесто районни управления, а извън него – в районните управления в Асеновград и Карлово.

При необходимост ръководството на дирекцията е в готовност да предприеме необходимите действия за обособяване на още подобни гишета и в сградите на други подразделения.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Свързани статии