Трима задържани при спецакция срещу дрогата в Пловдивско

Над 43 грама марихуана и прекурсори за производство на синтетичен високорисков наркотик – метамфетамин, са иззели служителите от отдел „Криминална полиция” в Пловдив при специализирана операция преди дни.

Процесуално-следствените действия са извършени под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. Сухата зелена листна маса, различни вещества и принадлежности, предназначени за извличане на синтетичната дрога, са открити при претърсвания на два адреса на територията на дирекцията и един в хасковска област.

Като заподозрени за незаконната дейност за едно денонощие са задържани двама мъже, единият от които с криминалистична регистрация и многократно осъждан за престъпления с наркотици, и 19-годишно момиче.

С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор тримата са привлечени като обвиняеми по чл. 354а, ал. от НК. Срокът на задържане на мъжете е удължен до 72 часа, а на младата жена е наложена мярка „подписка”.

На иззетите вещества са назначени експертизи.

Работата по  изясняване на всички факти и обстоятелства  около престъпната дейност на задържаните продължава  под наблюдението на прокуратурата.

Свързани статии