Тежка катастрофа с жертви и ранени край Баня

Затруднено е движението по главен път Пловдив – Карлово заради тежка катастрофа с жертва и ранени.

Сигналът е получен днес на тел. 112 малко след 18.30 ч. По първоначални данни близо до Баня, откъм Карлово, при все още неизяснени обстоятелства настъпило произшествие между три автомобила – Опел, Дачия и Фолксваген, при което първата кола се врязал в дърво. В нея пътували четирима души, като за изваждането им от купето са се намесили служители от пожарната със специализирана техника.

На място е загинала 55-годишна жена, като медиците само са констатирали смъртта й. Починал е и водачът на опела. Те са съпрузи от софийското село Мирково.

Загинала е и млада, 33-годишна жена, пътничка в опела. Няма яснота дали между жертвите има родствена връзка. Четвъртият пътник – млад мъж на 34 години,  е откаран в тежко състояние в болница. По-късно той също е починал.  Леко ранени има от другите две коли, участвали в катастрофата.

Разследващи коментираха пред ПБ Новинар, че катастрофата е възникнала при тройно изпреварване, а опелът се е движел с изключително висока скорост.

До приключването му преминаващите автоmобили се насочват по обходен маршрут от Карлово през Марино поле, на разклона с Ведраре към Баня, от където се включват на главния път.

Свързани статии