Спортният клуб на служителите от МВР в Пловдив е шампион от републиканско състезание по футзал/СНИМКИ/

Отборът на СК „МВР-Пловдив” взе участие в тринадесетото издание на Републиканско първенство по футзал за служители на вътрешното ведомство. Мачовете се играха от 18 до 21 април в Панагюрище под безпристрастното ръководство на съдийски състав от Българския футболен съюз.

В голямата надпревара между всички отбори от страната пловдивчани успяха да извоюват победата и да се изкачат на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Те взеха в ръце златната купа, надигравайки категорично с 8:1 съперниците си от Монтана.

Двама състезатели от клуба на областния град се завръщат и с индивидуални отличия от първенството. С 11 успешни попадения в противниковата врата Андрей  Палов бе обявен за голмайстор на турнира, а Тодор Малинов взе приза за най-добър защитник.

Спортен клуб „МВР – Пловдив” е основан през 1994 г. като сдружение с нестопанска цел  и към момента в него членуват 11 служители от състава на полицията, пожарната и гранична полиция. През годините отборът се отличава с висока мотивация и спортен дух и достойно защитава многократната си шампионска титла от състезания по футзал. До 2019 година златната купа е била спечелена осем пъти, като пет от победите са били поредни. След сегашния успех и кратката двугодишна пауза, призът отново заема своето място в музейната експозиция на спортните постижения на служителите от МВР в Пловдив.

Снимки: МВР

Свързани статии