Спецакция срещу търговията с гласове в община Стамболийски, иззеха 2000 цигари без бандерол/СНИМКИ/

Специализирана полицейска операция срещу престъпността и изборната търговия с гласове се провежда в момента в Община Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Основната цел на акцията е да се пресекат опитите за нарушаване на изборното законодателство.

По време на спецоперацията са открити акцизни стоки без бандерол в Стамболийски, съобщи комисар Костадин Косов, шеф на Охранителна полиция. Иззети са 2000 цигари без бандерол от ромската махала в града.

Проверката се извършва първоначално в Стамболийски, Кричим, Ново село, Устина и Триводици. Очаква се да бъдат обхванати също Перущица, Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.

Екипи на РУ-Стамболийски, жандармерията и икономическа полиция извършват проверки в уязвими квартали и махали. Заедно с тях са  ипредставители на НАП, Агенция „Митници“, БАБХ и КЗП.

Служителите на реда проверяват хранителни магазини, заведения, заложни къщи, автоморги, пунктове за изкупуване на метали, складове за дървен материал и дърва за огрев, частни адреси и автомобили.

До момента са съставени 10 акта и 30 фиша за пътни нарушения.
Проверката е регулярна, нямаме предварителни сигнали за купуване на гласове, каза още комисар Костов.

Подобни акции днес се провеждат също на територията на Бургас и Кюстендил.

Снимки: БНТ

Свързани статии