Шефът на ВМЗ Сопот с отговори на въпроси на ПБ Новинар

Изпълнителният директор на ВМЗ Сопот Иван Иванов отговори на въпроси на ПБ Новинар. Има ли напрежение в завода, има ли проблем с доставките на суровини и какво ще се случва с бъдещето на оръжейницата?

Вижте отговора:

До Подбалкански новинар

Уважаема медия,

В отговор на вашите въпроси заявявам:

Напрежение между работниците и ръководството на ВМЗ – няма. Както знаете, аз съм изпълнителен директор от две седмици и за две седмици установих редица сериозни проблеми в завода, които спешно се заех да решавам.

За тези две седмици твърдя, че съм поддържал перфектни отношения с двата синдиката – КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Още в първия си работен ден подписах новия Колективен трудов договор, по силата на който заплатите на работниците бяха увеличени с 200 лв. и се предвидиха допълнителни ваучери в размер на 120 лева.

Проведох още в началото опознавателна среща с двата синдиката и започнах да провеждам редовни срещи с ръководствата им – 4 за по-малко от 10 дни.
Последната ни среща с ръководителите на КТ „Подкрепа“ и КНСБ в завода беше на 27 юни, между 15 и 15.45 часа, по време на която ги запознах със състоянието на ВМЗ, производството, както и с мои наблюдения за подобряване на условията на труд за работниците. Изрично им подчертах, че моите приоритети ще бъдат производството, но и въпросите, свързани с подобряване на условията на труд на работниците. Срещата премина в приятелска атмосфера, колегиално, получих горещи благодарности от ръководителите на двата синдиката.

Ето защо, бях изключително изненадан от поведението на ръководствата на двата синдиката на следващия ден и от полученото от тях писмо. На моята покана за среща г-жа Петрова, ръководител на КНСБ, заяви, че те нямат време за среща с мен.

Винаги към бил отворен за диалог със синдикатите, оценявам тяхната роля и място – както в обществения живот на България, така и като регулатор на трудово-правните взаимоотношения. Ръководителите и на двата синдиката – Димитър Манолов и Пламен Димитров имат моето огромно уважение и обещание за съвместна работа при честни и коректни отношения.

Още веднъж подчертавам, че в отношенията ни със синдикатите във ВМЗ до 28.06.2022 г. не е имало никакво напрежение и опита за внасяне на такова обслужва единствено чужди интереси.

Ще остана винаги верен на принципите си за почтеност, уважение към работниците и честни, и открити отношения.

Иван Иванов
Изпълнителен директор на Вазовски машиностроителни заводи ЕАД

29.06.2022

Снимка:Botevgrad.news

Свързани статии