Съботната екоакция в садовско извози до депо над 47 тона отпадъци/СНИМКИ/

Перфектна организация на Община Садово и кметствата по населените места стана причина в екоакцията за почистване на обществени места миналата събота, на 17 септември, да се съберат и извозят над 47 тона отпадъци, похвалиха се от администрацията.

Още седмица преди инициативата кметовете по населените места и общинарите в Садово определиха местата, които се нуждаят от почистване, а в същото време са обществено необходими за спорт и отдих на местното население. Бяха раздадени чували и ръкавици на желаещите да се включат, както и бяха определени местата, където събраното ще се извозва за депониране.

Удовлетворен съм, че след съботната акцията бяха почистени парковете и стадионите по селата ни, както и не малка част от крайпътните ивици от хвърлени отпадъци, коментира кметът на Садово, Димитър Здравков.

Всичко събрано бе натоварено и извозено към регионалното депо за твърди битови отпадъци край Асеновград, допълни още той.

Това няма да бъде еднократна акция, защото в следващите дни до края на септември и през октомври ще има още местни инициативи за освежаване и поддържане на парковете. Ще освежим детските зони, ще профилактираме уличното осветление, така че да е готово за есенно-зимния сезон, увери още Здравков.

Свързани статии