Разкриха схема за изнудване и рекет в Пловдивско

Трима участници в схема за изнудване са установени и задържани от служители на областната дирекция на МВР. Разследването е проведено по досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“, образувано по няколко идентични сигнали от собственици на жилищни сгради, които били принудени да заплатят драстично завишени цени за ремонт на покриви, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според първоначалните данни, още в самото начало на работата бригадата променяла първоначално сключената сделка с клиента и обявявала неколкократно по-висока цена, която получавала след заплахи за физическа саморазправа. По този начин, от октомври 2020 г. до март 2022 г., жители на Пловдив и населените места в региона са били рекетирани общо с над 32 000 лева.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, на единия от тях е взета мярка „задържане под стража“, а на останалите –„подписка“.

Освен тримата задържани, като съпричастни в престъпната схема се издирват и други лица. Продължава да се работи и в посока събиране на доказателства за извършени от тях и други идентични престъпления на територията на страната.

Свързани статии