Последно: Двамата изнасилвачи от Войсил в затвора за по 11 години и 8 месеца

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която на всеки от подсъдимите – 39-годишният Огнян Асенов и Младен Младенов, на 37 години, е наложено наказание в  размер на по 11 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, след като са признати за виновни в изнасилване на 16-годишно момиче.

Делото в Окръжен съд бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като двамата подсъдими признаха изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Размерът на така наложените наказания лишаване от свобода спрямо всеки от двамата подсъдими е определен след редуциране с една трета /съгласно чл. 58а ал.1 от НК/ на първоначално определените от съдебния състав наказания в размер на по 17 години и 6 месеца лишаване от свобода за всеки от тях.

С присъда от 15.10.2021 г. Окръжен съд – Пловдив призна Асенов и Младенов за виновни в това, че на 14 март 2021 г., при условията на продължавано престъпление, изнасилили 16-годишното момиче, като изнасилването представлява особено тежък случай.

Всеки от двамата е осъден да заплати на пострадалата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението  в размер на 40 000 лева.

Решението на Върховния касационе съд е окончателно.

Свързани статии