Половин милион дава бюджетът на Садово за детските градини в общината /СНИМКИ/

Кметът Димитър Здравков и деца от Катуница си размениха мартеници за здраве и усмивки

Грижата за децата е сред неотменимите акценти в управлението на Община Садово. В момента заделяме  470 000 лева от годишния общински бюджет специално за издръжка на детските градини, каза общинският кмет Димитър Здравков след среща с деца.

Група дечица от детската градина “Свобода“  на Катуница и основно училище „Христо Ботев“ там дойдоха да раздадат ръчно изработени от тях мартенички на кмета и общинска администрация. Малките кметски гости също си тръгнаха с мартенички и пожелание за здраве и безгрижно детство. Заедно с тях бяха и читалищни самодейци, пременени като Баба Марта и Пролетта. По-късно през деня кметът поздрави и всички читалищни самодейци в деня на техния празник, 1 март.

Никак не ни е лесно като бюджетни разходи да обезпечим разходите на детските градини в общината, защото те не са на делегиран бюджет. Продължаваме по малки проекти с финансиране по ПУДООС /програма към екоминистерството/ да ремонтираме и променяме сградите на всички детски градини, а на първи юни ще открием официално чисто нова детска градина в Садово, която вече работи, но не е имала церемония по откриване заради ковид мерките, каза още Здравков.

Той добави, че е обнадежден и мотивиран за всякаква работа в полза на детски градини и училища в садовско, след като за 2021 година са се родили 168 деца в общината, а това било ръст от 5%.

Регионът на Садово заслужава всякакви инвестиции, след като тук се раждат повече деца от предходна година, разкриваме нови детски градини и се грижим за училищната среда, заключи той.

Свързани статии