Полицията в Хисаря с акция срещу дрогата в училище

Предварително планувана полицейска операция беше проведена вчера сутрин от полицията от РУ Хисаря. Тя е с акцент “ Противодействие на престъпността, употреба и разпространение на наркотични вещества, управление след употреба на наркотични и алкохол и други престъпления от НК.

Полицейски екипи са били позиционирани пред 4 учебни заведения- СУ „Христо Смирненски“, ОУ „Васил Левски“, ОбУ „Христо Ботев“ с. Красново и ОУ „Иван Вазов“ с. Калояново.

В хода на операцията са били проверени 5 лица за държане на наркотични вещества, извършени били 27 проби с технически средства, проверени били 83 МПС и 113 лица. Съставени били 5 протокола по ЗМВР. В града е бил установен и един водач да управлява МПС след употреба на наркотични вещества.

Гражданите категорично подкрепят подобен вид полицейски операции, чийто основна цел е недопускане на разрастването на държане, употреба и разпространение на наркотици и то в учебните заведения или тяхна близост. Нека всички заедно покажем, че можем да възпитаме подрастващите да се откажат от подобни дела.Точно това е гаранция за съзнание и отговорност на гражданското общество, коментира пред ПБ Новинар шефът на местната полиция Пламен Арабски.

Свързани статии