Полицаи от Карлово и Пловдив осигуряват охраната и спасителните дейности в пострадалите карловски села

Допълнителни екипи от Пловдив ежедневно охраняват обществения ред в най-тежко пострадалите села в Карловско –  Каравелово, Богдан, Слатина, Розино, Христо Даново и Столетово. Това съобщи началникът на „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Пловдив комисар Костадин Костов на нарочен брифинг днес в Карлово. През деня от града под тепетата се изпращат два автопатрула, а през нощта – по четири. Те подпомагат не само охраната на обществения ред, но и автомобилния транспорт, който трябва да премине през разрушените мостова, за да няма инциденти.

„От първия ден служителите на полицията се включиха активно в спасителните дейности, а впоследствие в дейности, свързани с подпомагане на местното население. От ОДМВР-Пловдив са изпратени допълнителни сили за охрана на общетвения ред в най-тежко пострадалите села, като на територията на тези села денонощно се изпращат допълнителни патрули, за да осигурят обществения ред, да не допуснем посегателства върху имуществото на местното население, да няма мародерства, а освен това да охраняваме и техниката, с която се извършват възстановителните дейности, по почистване на улици, дворове и други населени места“, посочи комисар Костов.

Той изказа благодарност на карловските полицаи, които от първия ден са проявили съпричастност и активност да подпомогнат местното население в тежката ситуация.

Служителите на реда от РУ-Карлово от самото начало денонощно са на терен в най-пострадалите населени места, допълни и гл. инсп. Сълко Литов, началник на Районното управление в подбалканския град.

„Създадена е организация за групиране на тежката техника, която работи в населените места, с цел по-лесната охрана през нощта. За откъснатите къщи и улици патрулите ходят пеша, със съответното осветяване“, обясни още той.

Свързани статии