Оркестърът на Карловската бригада с награда от Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”

Военният духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада, с диригент капитан Йордан Илиев, взе участие в XXVII Международни празници на духовите оркестри „Дико Илиев” – Монтана 2022, където беше единствен представител на военните духови оркестри от Българската армия.

За специално отправената покана от кмета на град Монтана за участие в музикалното събитие, оркестърът подготви петдесет–минутна програма, в която бяха включени известни поп, рок и фолклорни произведения, оркестрирани от диригента капитан Илиев.

В центъра на града, пред многобройната публика, прозвучаха емблематични музикални произведения като маршът „Сливенци при Драва”, „Дунавско хоро”, „It’s my Life”, ”The Shadow of Your Smile”, „Pretty Woman” и други. Концертът завърши с китка от тракийски прави хора и изключително смелото и новаторско решение на диригента да включи четири гайди в състава на духовия оркестър.

Областният управител на Област Монтана инж. Ванина Вецина връчи статуетка и диплом на диригента на Военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада и благодари за тяхното изключително високо ниво на представяне, за което получиха и бурните аплодисменти на публиката.

Свързани статии