Обвиненият за убийството на Красимира в Бегово – супер нагъл в съда/ВИДЕО, СНИМКИ/

Любомир Петров, който е обвинен в умишленото убийство на Красимира Куковска от калояновското село Бегово, беше докаран с белезници в съда днес. На въпрос на репортера ни съжалява ли за извършеното зверство, той се изхили нагло и запази мълчание.

Пред камерата на Новинар бабата на Красимира – Дочка каза, че никой няма да върне внучката й, че такава трагедия не може да се преживее, че двете й малки правнучета са останали без майка. Дочка смята, че кървавият ужас е извършен за пари и очаква максимална присъда.

Пред камерата ни не пожела да застане една от лелите на Красимира, но заяви, че е била свидетел как майката на Любомир е заплашвала Красимира по телефона, че ако двамата със сина й не се съберат, ще я унищожи.

Адвокатът на почерненото семейство Даниела Дончева каза, че след като се е запознала с материалите по делото преценя, че има безспорни доказателства за умишлено убийство. Тя ще иска максимално наказание.

Днес делото срещу Петров стартира по същество и при закрити врати, за да не се огласят интимни подробности за убиеца и жертвата. Защитата на Любомир Петров – известният столичен адвокат Васил Василев отказа всякакъв коментар пред медията ни и каза, че съдът ще се произнесе по казуса.

ПБ Новинар припомня, че убийството бе извършено преди около две години. Първоначално Любомир инсценира самоубийството на любимата си, а след това призна за нещастен инцидент, в който двамата се спречкали и той без да иска прострелял с въздушна пушка в сърцето майката на двете си деца.

След като разиграва разследващите повече от две седмици, Любомир беше прибран отново в ареста и му беше повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Сагата започнала след спречкване между двамата, защото от години Любомир харчел пари за безумно скъпи и ненужни неща, изобщо не помагал в големия бизнес, който въртяла Красимира и не се грижел за децата. Накрая Красимира го изгонила, родителите на Любомир също го изгонили, той отишъл на квартира в Пловдив, но се върнал, тъй като изключително много майка му и баща му настоявали да се събере с Красимира, заяви бабата на жертвата Дочка. Впоследствие стана ясно, че от къщата, в която е живеела убитата жена, са изнесени много пари и ценности от семейството на Любомир, а баща му е бил заловен с бус, в който е прекарвал продукция от земеделското стопанство на Красимира.

Въпреки младата си възраст тя е въртяла успешен бизнес. Покойните й родители са й оставили хиляди декари розови и житни насаждения.

Понастоящем двете малки дечица на убитата се отглеждат от бабата по бащина линия, а Дочка води дело за попечителство на правнучетата си. Тя с мъка сподели, че всеки път, когато отиде да види момиченцата, те все повече се отдалечават от нея и семейството й.

Днес делото стартира с разпит на свидетели от двете страни.

Свързани статии