Община Пловдив се представи успешно на най-голямото в света туристическо изложение WTM в Лондон

След двугодишно прекъсване поради световната пандемия от COVID-19, Община Пловдив отново взе участие в Международното туристическо изложение  WORLD TRAVEL MARKET (WTM), което се проведе от 7 до 9 ноември  2022 г.  в Лондон, Великобритания.

WTM е най-голямото в света изложение за професионалисти в туристическата индустрия, което предоставя възможност за представяне на конкурентни туристически продукти от световна класа на едно място, за създаване на мрежа от контакти и обмен на добри практики.

Основен акцент на 43-то издание на  World Travel Market London бе да се покаже как индустрията се е развила и променила през последните две години, за да отговори на изискванията на новия потребителски пазар.

Тази година на българския ни национален щанд, който е на площ от близо 300 кв. м., съвместно с Министерство на туризма, участваха 20 представители на туристическия бизнес – туроператори, туристически агенти, общински администрации. Община Пловдив се представи с информационен деск в рамките на националния щанд, на който заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов и служители от отдел „Туризъм“ представиха културно-историческите забележителности, събитийния и културен календар на града, новите обекти и проектите в реализация на Пловдив.

 

В изложението участва и министърът на туризма д-р Илин Димитров. С пристигането си той, заедно с извънредния и пълномощен посланик на България във Великобритания Марин Райков, поздравиха българските участници във форума. Двамата, заедно с ръководителя на СТИВ – Лондон Красимир Киряков, коментираха актуалната картина на двустранните отношения в сферата на туризма и обсъдиха бъдещите възможности за активизиране на пазар Великобритания. На пловдивския инфо деск те бяха посрещнати от заместник-кмета Пламен Панов и разговаряха за положителните тенденции на туристопотока в Пловдив през тази година.

Както посетителите, така и изложителите в WORLD TRAVEL MARKET представляват голямо разнообразие от компании и сектори, продукти и услуги, работещи в туристическата индустрия.

За първи път World Travel Market се провежда през 1980 година в зала London Olympia. За четири десетилетия изложението променя визията и локацията си, като от 2002 година световният бизнес се събира в ExCeL център. Към момента на B2B събитието се представят около 5 000 изложители от 182 страни и се посещава от над 51 000 участници.

Свързани статии