Областният управител Ангел Стоев: Над 80 л/кв. м дъжд се е излял над Карлово за час и половина/ВИДЕО/

Над 80 литра на кв. метър е падналото количество дъжд вчера само за час и половина в Карлово. Това съобщи днес пред журналисти в Пловдив областният управител Ангел Стоев. По думите му сериозно пострадали хора няма.

Стоев съобщи обаче за човек, който е бил повлечен от водната стихия, която го е запратила в бус. Човекът е бил откаран в болницата, но впоследствие е бил освободен, тъй като не е имал сериозни наранявания.

„Следя отблизо обстановката в Карлово след наводненията и съм в постоянна връзка със зам.-кмета на общината Антон Минев, каза Стоев и похвали общинското ръководство на Карлово за обявеното частично бедствено положение.

Областният управител уточни, че в момента на терен в Карлово работят две комисии. Едната от тях извършва огледи и опис на щетите по инфраструктурата в подбалканския град, а другата обикаля по къщите на хората, като преценява каква финансова помощ е необходима за възстановяване на щетите. След това ще бъде изготвено предложение до Междуведомствената комисия към Министерски съвет, откъдето ще бъдат отпуснати средства. Това ще стане максимално бързо, коментира Ангел Стоев.

Областният управител допълни, че има информация, че директорът на Професионалната гимназия по жп транспорт Стефан Филчев е разговарял с министъра на образованието Сашо Пенов и е получил уверение, че ще му бъдат осигурени необходимите средства за възстановяване на щетите от пороя.

От Областно пътно управление са обещали да предислоцират тежка техника от пътя за Беклемето към Карлово, за да се изгребат наносите по улицата към жп гарата.

Вижте повече във видеото.

Свързани статии