Новият изпълнителен директор на ВМЗ Сопот подписа КТД със синдикатите/СНИМКИ/

Новият изпълнителен директор на ВМЗ Сопот е Иван Иванов – бившият областен управител на София и бивш заместник-министър на отбраната. Председател на Борда на директорите е Мариан Йовчев, който е бил начело на Съвета на директорите в ТЕРЕМ и изпълнителен директор на военно-промишления комплекс ТЕРЕМ. Третият е инж. Камен Шаралиев – бивш заместник-кмет на Сопот и директор на един от заводите в оръжейницата.

Днес сутринта новият изпълнителен директор Иван Иванов и синдикатите подписаха Колективен трудов договор. Според него индивидуалните заплати на работниците и служителите се увеличават с 200 лв., по 200 лв. ще получава и всеки от ВМЗ Сопот под формата на ваучери за храна на месец.

Синдикатите обявиха, че са доволни от подписаното споразумение и ще работят с новото ръководство.

Припомняме, че до преди дни те се възмущаваха от смяната на Борда на директорите и готвеха протест. Вчера обаче посещението на вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова във ВМЗ потуши недоволствата, а КТ „Подкрепа“ и КНСБ към оръжейницата обявиха, че са постигнали синдикалните си искания.

Въпреки въпросите на Новинар Нинова не отговори защо се сменя Борда и изпълнителният директор.

Свързани статии