Най- добрите пожарникари от областта мерят сили в състезание по пожароприложен спорт

Областният управител Йордан Иванов откри областното състезание по пожароприложен спорт. Иванов отправи поздрав към най-добрите отбори, успели да стигнат до този кръг и благодари на огнеборците за отдадеността и смелостта.

„Отдаденост, гордост, сърцатост, смелост, порив и компетентност. Мисля, че да си пожарникар обединява всички тези качества и тази професия е преди всичко призвание. Призвание за хората, избрали този път за себе си. Всяка професия изправя хората пред предизвикателства, но малцина сте тези, които сте готови да се изправите очи в очи със стихията на огъня в името на живота. Единственото, което мога да ви кажа е – „Благодаря“! Благодаря ви за силата, професионализма и отдадеността. Благодаря за геройствата, които вършите всеки ден, в обичайната си работа.“, каза областният управител.

Днес пожарникари от 11 районни служби в областта показват своите умения за бързина, ловкост, издръжливост и работа в екип. Най-добрият отбор, спечелил състезанието, ще участва в републиканското първенство, което ще се проведе в края на месеца в град Пловдив.

Областният управител пожела успех на всички огнеборци и подчерта, че с вълнение очаква националното състезание.
„Събития като днешното винаги са зрелищни и емоционални. Щастлив съм от възможността да присъствам! Пожелавам успех на всички участници! Вярвам, че в края на този месец, на републиканското състезание, ще имаме още поводи за гордост. Отново пожелавам успех!“, завърши той.

На събитието присъстваха зам.-кметът по „Обществен ред и сигурност“ на община Пловдив Йордан Ставрев, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков и специалистът по бедствия в Български червен кръст – Пловдив Стефан Тропчев.

Свързани статии