Много детска радост и футболни емоции на Skutare Cup/СНИМКИ/

ФК Скутаре (Скутаре) стана шампион в турнир за деца, родени през 2014 г. В надпреварата за набор 2014 и 2015 г., проведена на стадиона в сeлото, се включиха и отборите на ФК Арда (Кърджали), ФК Лион 2017 (Пловдив), ФК Пловдив Сити (Пловдив), ФК Димитровград (Димитровград), ФА Карлово (Карлово), ФК Шипка Старс (Асеновград), ФК Тракия 2004 (Пловдив) и ДФК Орлета (Пазарджик).

След много оспорван финал и изпълнение на дузпи, тимът на Скутаре надви ФК Арда (Кърджали). Срещата бе наблюдавана с голям интерес от кмета на община „Марица“ Димитър Иванов и заместник-кметът Николай Стаматов, които изцяло се потопиха във футболната емоция. Двамата връчиха медали и купи на младите спортни надежди, а за победата кметът Димитър Иванов подари екипи на всички от детско-юношеската школа на ФК Скутаре.

„Благодаря ви мили деца, затова, че ни подарихте този красив детски празник, благодаря, че Ви има. Благодаря на цялото ФК Скутаре, както и на всички отбори в първенството – Вие показахте, че сте бъдещите национални футболисти на България“, обърна се Димитър Иванов към участниците.

Той допълни, че вълненията по време на оспорвания мач са го върнали в детството му и изрази надежда двамата му внука да наследят неговата любов към спорта.

„Като кмет на община „Марица“ се гордея, че сме създали уникална традиция, която съм сигурен, че ще продължи столетия. Село Скутаре се превръща в нашата общинска база и детско-юношеска школа за млади таланти. Това още повече ни задължава да продължим да инвестираме в децата – нашето бъдеще“, заключи кметът на община „Марица“ сред бурни аплодисменти.

При децата родени през 2015 г. на първо място се класира ФК Пловдив Сити, който на финала победи домакините от Скутаре.

Децата от набор 2015 г. бяха наградени от председателя на зонален съвет БФС Пловдив Огнян Златков и секретаря Милко Якимов.

Домакините от Скутаре се бяха погрижили първенството да се състои при перфектни условия, като за децата бяха осигурени лакомства, сандвичи и напитки. Организаторите се надяват следващата година турнирът да бъде по-мащабен и в него да вземат участие отбори от цялата страна.

Свързани статии