Младежкият център в Карлово отбелязва Европейската седмица на спорта с редица мероприятия/СНИМКИ/

По повод Европейската седмица на спорта (23-30 септември 2022) Младежкият център в Карлово организира различни спортни мероприятия в Община Карлово по Eразъм+ проекта „PRESS” за насърчаване спорта в малките населени места.

На 27 септември 2022 се проведе спортен празник в град Калофер на обновеното от местни младежи игрище, където заедно с връстници от Карлово младите хора поиграха волейбол, баскетбол и народна топка. Предстои младежите от Калофер да боядисат и футболните вратички и ще имат своето красиво и функционално място за спорт, като очакват и местната власт да подмени лампите на игрището, за да може да спортуват след училище до късно на чист въздух сред красивата природа в подножието на Национален парк „Централен Балкан“.

Председателят на Комисията за спорт и младежки дейности към Общински съвет Карлово- Веселин Божков подари на младежите и оригинална футболна топка.

На 21 септември 2022 се проведе спортен празник и в село Ведраре със състезание с велосипеди и спортни игри.

Децата от Кърнаре и Климент, юношеския футболен отбор на Карлово и футболистите на Ведраре също получиха нови спортни екипи и гети за футбол от дарението от френските доброволци от турнето “Europ’Raid” 2022 по повод Европейската седмица на спорта.

Свързани статии