Комитет „Васил Левски“ Карлово избра нов председател/СНИМКИ/

На общо отчетно-изборно събрание местният комитет „Васил Левски“ в Карлово избра за председател на Управителния съвет Стойо Карагенски. В състава на управителния орган, от 9 човека, са Дора Чаушева, Надежда Петрова, Мария Деянова, Васил Чардаклиев, Костадин Георгиев, Златан Тодоров, София Бановска, Чонка Енева.

Златан Тодоров е председател на обществената неправителствена организация от 2008 година. На събранието той направи отчет за дейността на комитета за период от 5 години. Посочи положителното в дейността, както и слабите места.

Тодоров подчерта, че организацията се грижи за поддържане на паметта за Апостола жива, както и за някои от местата, свързани с неговата революционна дейност и местният комитет трябва да продължи да работи в тази посока. Направени бяха препоръки, относно финансовото състояние на комитета и неговата дейност.

В заключение Златан Тодоров помоли да бъде приета неговата оставка като председател, по лични причини, и предложи в състава на Комитета да влезе Валентин Сиваков, който бе приет за нов член на организацията.

София Бановска – касиер на Комитета направи отчет за финансовото състояние за периода 2017-2022 година. В контролната комисия от трима човека влизат Петър Даскалов, Стефка Георгиева и арх. Божидар Крушевски.

Свързани статии