Кметът на Садово: Време е отново препълнените читалищни зали да станат ежедневие/СНИМКИ/

Със спектакъла „Леща, грах и диаманти“ на театър „Искри и сезони“ и участието на неотразими десетилетия наред звезди на българския театър Община Садово възобнови календара на стойностните културни инициативи. Точно за 24 часа садовци изкупиха билетите за 400-те седящи места и всички се наслаждаваха с удоволствие на играта на Искра Радева, Мария Статулова, Георги Мамалев, Точно Токмакчиев и цялата трупа на спектакъла.

„Време е отново препълнените читалищни зали да станат ежедневие за нас, както в град Садово, така и за останалите повече от десет читалищни салони по населените места на общината. Изключително съм щастлив да съпреживея не само това професионално изкуство, но и гледката на препълнената зала с всички вас, ценители на театъра. Това каза кметът на Садово Димитър Здравков, след като лично поздрави трупата на сцената.

„Пандемията за дълго ни изправи пред изпитание да нямаме пряк досег с магията на театъра на живо, но вярвам, че вече няма да е така. Културният живот винаги е бил важна част от общинската ни политика, имаме целогодишен културен календар и Садово е известен със своите празници, на които се събират хиляди местни, земляци и гости. Имате думата ми на кмет, че това ще продължи и ние ще подкрепяме изявите, категоричен бе след спектакъла и вярвам, че това ще продължи“, каза още той. Общинският бюджет непрекъснато подпомага със средства и инициативи състоянието на читалищните зали през цялото време на вече трети кметски мандат на Димитър Здравков.

Много цветя бяха поднесени на артистите и дълго след представлението емоцията не стихна с поздравления, снимки и благодарствени реакции от препълнената зала.

Свързани статии