Кметът на община Хисаря пред ПБ Новинар за туристическия сезон и работата на местната власт/ВИДЕО/

Голям брой туристи са посетили Хисаря в рамките на двумесечните празници, които започнаха на 24 май и завършват в края на юли. Всеизвестно е, че стотици хора съобразяват почивката си в Хисаря с пищните културни чествания.

Тази година стартира нов национален конкурс „Мелодията на водата“, който също обра овациите и на участници, и на композитори, и на публика.

За първото полугодие на тази година Хисаря е посетен от 67 000 туристите, които са реализирали 155 000 нощувки. Тези нощувки са значително по-малък брой от миналата година, но пък за сметка на това в курорта са се върнали израелците, които отсъстваха заради ковид кризата. Досега те са реализирали 3500 нощувки.

Градът е посетен и от хора от много други националности.

Основно хотелите и базите се пълнят в петък и събота, а през седмицата хотелиерите правят големи отстъпки и пакети, за да привличат почиващи, обясни кметът.

Всички плажове са пълни, но посещаващите ги обикновено са от региона а и не нощуват в Хисаря.

Инж. Ганева обяви още, че местната власт е кандидатствала по няколко проекта за водопроводи и чака реакция от държавата. Най-голям е проблемът в село Кръстевич, където жителите страдат дълги години от безводие.

Кметът обяви още, че очаква проблемите в държавата да се нормализират, да се отвори програмата за селските райони, за да може да се кандидатства по проекти.

Големият проект за консервация на археологическите ценности в Хисаря е на финална права. Всеки момент се чака одобрение от НИНКН, за да стартират ремонтните дейности.

Свързани статии