Кметът на Карлово поиска от земеделския министър помощ за раздаване на безплатните дърва

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поиска от Министерство на земеделието да създаде организация за безплатно рязане и транспорт на дървата, събрани след наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

В писмо до министър Явор Гечев кметът припомня, че съгласно заповед на министъра и решение на Общинския съвет на община Карлово на всяко засегнато от наводнението домакинство трябва да бъдат предоставени безвъзмездно по 5 куб. метра дърва за огрев. Дървата бяха събрани при разчистването на засегнатите населени места и складирани в специално определени за целта временни депа в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

През последните дни беше създадена организация всички желаещи да получават полагащите им се дърва, но общината няма капацитет да осигури нарязването и транспортирането им до къщите. В сряда вечерта по бТВ министърът на земеделието обеща, че ще окаже необходимата помощ, за да могат жителите на засегнатите села да получат безвъзмездно обещаните количества преди очакваното застудяване.

Свързани статии