Кметът на Карлово Емил Кабаиванов инспектира започналите ремонтни дейности в Баня/СНИМКИ/

На 2 декември кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът Данка Люртова и кметът на гр. Баня Стамен Гешев инспектираха на място започналата реализация на проект “Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици в гр. Баня”. По него ще бъдат реконструирани четири улици в курортния град – част от ул. „Карловска“, ул. „Стара планина“, ул. „Липите“, ул. „Байкал“ и прилежащите им тротоари.

Дейностите включват: изграждане на нова пътна асфалтобетонова настилка за ул. „Стара планина“ и улица „Карловска“; пренареждане на паважна настилка за ул. „Липите“ и ул. „Байкал“; подмяна на бордюрите и тротоарите по съществуващите улици.

Общо по проекта ще бъдат реконструирани и рехабилитирани 10125 кв.м съществуващи улици и съоръжения и принадлежностите към тях, както и 4350 кв.м. тротоари и съоръжения с принадлежностите към тях.

С изпълнението на проекта се цели подобряване качеството на живот в гр. Баня, достъпа на хората до основни услуги, повишаване на икономическата активност и стимулиране устойчивото развитие на общината и града. Ще бъдат възстановени и подобрени транспортно-експлоатационните качества на уличната мрежа в гр. Баня, след което ще бъде подобрена безопасността на движението.

Свързани статии