Кметът Димитър Здравков: На 21 май Садово отново се превръща в столицата на фъстъка, каним земляци от близо и далече

Майският календар на Община Садово почита всички празници подобаващо, но фокусът на честванията отново са дните около 24 май. Не за първи път Денят на фъстъка ще превърне Садово в столица на фъстъка за страната ни, а тази година ще бъде още по-вълнуващо с много инициативи и гости, дошли специално за празника. Това заяви кметът на Садово Димитър Здравков, докато анонсира как ще изглежда календарът на майските празнични инициативи. Оркестър „Славяни“ ще събере на празничната сцена в центъра на градчето местните хора, гости и земляци вечерта на 20 май от 20.00 часа.

На 21 май атракцията е Денят на фъстъка, затова през целия ден ще вървят конкурси- кулинарна изложба на садовски майстори, изложба на художествени твори на местни творци , а по-късно същия ден ще станат ясни и победителите в надпреварата „Най-добър фъстъкопроизводител“, след като не случайно по пазарите из цялата страна е най-привлекателен етикетът „садовски фъстък“ върху фъстъчената стока, уточни още Здравков.

Децата на Садово и техните малки гости в неделния ден, 22 май, ще имат вълнуваща среща с театъра „Приключение в маймунка“ в залата на градското читалище. Читалищната сцена на Садово ще бъде гостоприемна на 23 май и ще домакинства за поредна година прегледа на читалищната самодейност „Георги Пендов“. Формацията „Етноритъм“, народната певица Христина Анастасова и гайдарят Георги Анастасов ще са част от поздравителния концерт, а след това садовци и гости ще се насладят на изпълненията на оркестър „Антики и приятели“, за 22.00 часа е обещана празнична заля с илюминации в центъра на градчето, обясняват програмата от общината.

На самия 24 май отново на празничната сцена в центъра на града ще върви празнично шествие , награждаване на заслужили учители , ученици с постижения, както и на читалищни дейци и изявени спортисти от общински спортни клубове. И отново с най-голямо вълнение се очаква читалищната сцена на Садово да посрещне поредния ценен спектакъл, този път „Майстори на комедията“- комедийно-сатирично топ шоу с участието на Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и Георги Мамалев.

За мен като кмет вече повече от десетилетие политиката за култура и инициативи в този сектор не са били никога подценявани, макар общинският бюджет да не може да заделя желаните от нас като размер средства, каза още кметът Здравков. Приетият наскоро на общинската сесия годишен културен календар съдържа близо сто инициативи през цялата година, целта е да има повече културни събития вътре в Садово и по селата ни, както и да се създава среда за общуване с творци, защото това е ценна част от живота на общността ни. Желая вълнуващи празнични дни на всички садовци и нека онези кореняци, които вече които живеят на други места, намерят време и уважат с присъствие празничните дни, заключи още кметът Здравков.

Свързани статии