Късметлия удари печалбата в казино в Пловдивско, измамници го пребиха и обраха

В резултат на бързи и професионални действия полицаи от Първомай задържаха две момчета, непосредствено след грабеж в неделя.

Работата по „горещи следи“ стартирала по сигнал, получен в районното управление в първите часове на почивния ден от жител на старозагорско село.  Той обяснил, че спечелил голяма парична сума в игрална зала в Първомай и потърсил случаен превоз, за да се прибере вкъщи. Непознат младеж, който също бил в обекта, услужливо му предложил транспорт срещу приемлива сума и мъжът се качил заедно с него в лек автомобил, управляван от друго момче.

По пътя обаче водачът внезапно променил посоката на движение и отбил колата встрани, а неговият приятел нападнал с удари мъжа и му отнел спечелената сума. Веднага след посегателството младежите избягали с автомобила, а потърпевшият потърсил помощ в полицията.

При организираните издирвателни и заградителни действия часове по-късно криминалистите заловили основният извършител на престъплението – 19-годишен от Чирпан, с множество криминалистични регистрации и присъди. За едно денонощие е арестуван и неговият съучастник, на 18 години, който шофирал автомобила. Установена и иззета е и повече от половината от отнетите пари.

След доклад на случая в Районна прокуратура – Пловдив 19-годишният е задържан за срок до 72 часа.

Свързани статии