Карловски учител-художник с награда от Национална научно-практическа конференция в Банско

Карловският художник-учител Румен Читов бе награден за отличното си представяне в Шестата национална научно-практическа конференция на тема „Добри педагогически практики в областта на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства“, проведена в Банско.

Конференцията, организирана от Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители, уважиха Мария Гайдарова – заместник-министър на образованието и науката, д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград.

На форума бяха обсъдени въпроси, свързани с образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства, през призмата на шестте национални научнопрактически конференции. Преподаватели от различни населени места в България, разпределени в 4 зали, представиха номинираните практики.

Карловският учител по изобразително изкуство в ОУ „Райно Попович“ – Румен Читов, представи своята педагогическа практика и реализиран проект „Цвят и лист“ – втора обща изложба в Общинската художествена галерия, Карлово. В нея са подредени рисунки на ученици от ромски произход от 5, 6 и 7 клас при ОУ „Райно Попович“.

Екипът на „Подбалкански новинар“ поздравява единственият номиниран участник от община Карлово – Румен Читов, за получената награда.

Автор: Чонка Енева

Свързани статии