Карловската учителка Богдана Калъчева с премиера на сборник с разкази/ВИДЕО/

Близки, приятели, колеги, учители и ученици от СУ „Васил Левски“ и много граждани дойдоха в камерната зала на карловското читалище на 16 ноември, за да поздравят Богдана Калъчева с премиерата на сборника с разкази „Жената, която не бях“.

Това е втора книга за учителката по английски език, която от 16 години работи в гимназията в Карлово. Дебютната поетична книга „Първата“ на младата авторка излиза през октомври 2021 г. Една година по-късно талантливата поетеса Богдана Калъчева представя втора книга, която е с разкази за надеждата, любовта, домашното насилие и намиране на решения за проблемите в живота. С тази книга само преди дни карловката получи първа награда в национален конкурс за проза. Тя е носител и на награди от национални конкурси за поезия на името на Станка Пенчева, Дамян Дамянов и други бележити творчески личности.

В културното събитие участва Иван Богданов издател, председател на фондация „Буквите“.

Богдана Калъчева благодари на своите родители Иван и Весела Балтови и двамата й братя, които са я насърчавали към различни творчески изяви и давали кураж, за да участва в литературни конкурси.

Носителката на първа награда от конкурса „Бургас и морето“, Дани Илиева, поздрави авторката и публиката в препълнената зала с две свои прекрасни музикални изпълнения.

Текст: Чонка Енева – журналист

Свързани статии