Карловец се изправя пред Темида, опитал да убие приятеля си след як запой

Продължава делото срещу 67-годишния Ангел Ш. в Пловдивския съд. Карловецът е с повдигнато обвинение в това, че на 7.08.2020 г. В родния си град, е направил опит умишлено да умъртви приятеля си Георги З., като престъплението е останало недовършено по независещи от волята му причини.

По делото предстои разпит на свидетели и изслушване на вещи лица.

Двамата мъже се познавали от деца, събирали се да се черпят поне 2-3 пъти в седмицата и употребявали солидно количество алкохол. Купоните ставали основно в дома на агресора. В деня преди фаталния инцидент домакинът имал рожден ден, за това на следващия поканил на гости жертвата си и още един техен приятел.

След солиден запой последният си тръгнал, а Ангел и Георги продължили с разпивката. Разследващи казаха за Новинар, че в къщата е нямало ток, били на свещи. В един момент двамата другари по чашка жестоко се скарали.

Домакинът бутнал на пода госта си, започнал да го удря с твърд предмет. Гостът, който държал вилица в ръката си, убол с нея агресора в брадата. Озверял, Ангел Ш. започнал жестоко с юмруци да бие Георги З., счупил му носа. Все пак гостът успял да избяга, а като се прибрал у дома си целият окървавен, бил видян от роднини, които се обадили на 112. Към момента подсъдимия не е в ареста.

Свързани статии