Иван Иванов пред Новинар за личната си гордост, работата във ВМЗ и предизвикателствата в живота/ВИДЕО/

Кандидатът за народен представител от областната листа на БСП за България Иван Иванов гостува в предаването „България гласува“ на ПБ Новинар. Той разказа за приоритетите си и коментира предизвикателствата в живота си. Иван Иванов е бивш заместник-министър на отбраната, бивш изпълнителен директор на ВМЗ Сопот. Бил е и областен управител на София област.

Като най-голямо предизвикателство Иванов, който е бил реално на война, определя периода, когато е бил взет за заложник от талибаните. Като друго голямо предизвикателство той определи поста изпълнителен директор на ВМЗ.

„Няма да скрия, че когато започнах работа в оръжейницата, я заварих в недобро състояние. Част от цеховете течаха, хората работеха в лоши условия. А за мен най-важни са работниците. Затова започнахме строителна програма, която се надявам сегашното ръководство да продължи. Разбира се, ние не сме направили революция в завода, бяхме там само два месеца и половина, но се гордея със социалните придобивки, които създадохме за работниците“, коментира Иван Иванов и изброи всичко постигнато.

На въпрос защо се кандидатира от левицата, Иванов каза: „За мен БСП е най-социалната партия, тя беше гарант за социалната политика на правителството в последните 7 месеца. БСП си постави за цел да докаже, че държавата може да бъде добър стопанин, най-вече в държавните предприятия. И за това приех, работниците от ВМЗ останаха дълбоко в сърцето ми и ще продължа да работя за гражданите от региона“.

Иван Иванов коментира и атаките срещу него, включително и изнесените данни от ДКК за супер скъпата къща, която е обитавал, докато е бил шеф на ВМЗ. „Няма нищо вярно в твърденията на ДКК и служебния министър. Смята, че с тези лъжи се изпълнява политическа поръчка срещу лидера на БСП Корнелия Нинова и срещу партията. Това не беше скъпа къща за гости, а бяха стаи под наем. Там бяхме общо 6 човека, тоест нощувката беше по 25 лв. на вечер. Що се отнася за апартамента в Карлово, нает от ВМЗ и за който се твърди, че съм могъл да живея, заявявам, че той в недобро състояние и се нуждае от основен ремонт“.

Иванов припомни и икономическото състояние, в което е оставил ВМЗ. „Аз и моят екип увеличихме производството на завода почти два пъти. За месец юли сме осигурили обем на производство на стойност 28 мнл. лв., а за първото тримесечие на 2022 г. общото производство е било 16 мнл. лв., всеки може сам да си направи равносметка какво е състоянието. Нещо повече, за месец август обемът на производство на ВМЗ е 32 мнл. лв. Аз като изпълнителен директор и Борда сме изплатили повече от 35 мнл. лв. стари задължения и доставки на завода. Тоест ВМЗ е циркулирало безотказно. Аз като изпълнителен директор наследих 10 от така наречените критични доставки. Критични доставки са тези, без които част от производството на завода може да спре. В края на месец август ние сведохме тези критични доставки до две“.

„Уважаеми гласоподаватели, мислете, вижте кой се е загрижил за вас, не вярвайте само на думи, гледайте делата. А те се изпълняват с бюлетина № 28“, с това послание завърши интервюто с Иван Иванов.

Преференцията на Иван Иванов е № 104

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии