Иноватори от Хисаря обучаваха връстниците си в Красново/СНИМКИ/

ОбУ „Христо Ботев“ в село Красново посрещна представители на общински младежки клуб ,,Иноватор“ Хисаря с ментор Даниела Николова. Този месец стартира кампания под наслов „Respect the differences/Уважавайте различията“ на тема „Толерантност, приемане на различията, общото в различното“.

Обучители по метода „Връстници обучават връстници“ насочиха вниманието на учениците към техния вътрешен свят емоционален свят, за да им помогнат да си дадат сметка „как стоят в група“. Поставените им задачи са, за да развият умения за толерантност и подкрепа, да пробват да изразят страхове и притеснения, които им пречат да бъдат по-открити и спонтанни в група и да усетят трудността при споделяне на неудобства, тъга и др.

Задачите изпълняваха с усмивка и веселие, а това че работиха заедно малки и големи от 1ви-4-ти и 5-ти-10-и клас им показа, че могат да бъдат в една група независимо различията им, когато ги обединява обща цел.

„Respect the differences/Уважавайте различията“ е мотото, с което искаме да помогнем на подрастващите да разберат, че въпреки различията помежду ни всички сме еднакво важни. Добре е да зачитаме емоциите, мислите и желанията на всеки един от нас и да търсим начини да се съобразим с тях“ – споделят представителите на клуба.

„#Respectthedifferences – Благодарим за желанието и гостуването! Очаровани сме и нямаме търпение за следващата ни среща“, сподели директорът Йонка Марковска.

Свързани статии