Гимназията в Хисаря със супер прием за 1 и 8 клас, вижте професиите на новите ученици/ВИДЕО, СНИМКИ/

Добре дошли в нашия втори дом-Средно училище „Христо Смирненски“! Днес сме заедно тук с вас, за да ви разкажем малко повече за живота в училище. За това как всички ученици и учители градят едно любящо и здраво семейство, как достигаме до знания и умения по най-лекия и приятен начин. С тези думи откри празника в гимназията в Хисаря ученичката от 10 Б клас съм Кристиана Кирева.Тя учи в паралелка за анимация и екскурзоводство.

Това ще ми даде възможност за добра професионална реализация в сферата на туризма, основен отрасъл в нашия град. Всеки ден се убеждавам, че съм направила най-добрия избор, като съм взела решение да продължа образованието си тук. Светлите стаи, уютната атмосфера и добрата база осигуряват приятна и спокойна среда за учене. Учителите са много добри професионалисти.

Винаги проявяват разбиране, ако имаме проблем и ни помагат да го разрешим. Винаги може да разчитам на доброто ръководството на училището – директор и заместник- директор. Те се отзовават при нужда от подкрепа, откриват възможности за наши изяви, придружават ни, вълнуват се с нас – помагат ни да успеем. Убедена съм, че всеки, който учи и ще учи в нашето училище, ще участва в едно необикновено пътуване към себе си и към една професия, носеща му удовлетворение в живота“, каза ученичката и накратко презентира какво очаква децата в 1 и в 8 клас.

Приемът в първи клас ще се реализира в две иновативни паралелки, с изучаване на нов учебен предмет – Нетрадиционни изкуства. Училището е с целодневна организация на учебния ден. Обучението е качествено и пълноценно чрез прилагане на индивидуален подход към всяко дете, под ръководството на изключителни педагози.

Приемът след 7 клас ще бъде в три паралелки –

Хотелиер, Готвач и Спедитор логистик.

Професия „Хотелиер“ – 3 степен професионална квалификация, с разширено изучаване на английски език.
Хотелиерът помага за професионалната реализация на всички наши ученици в сферата на туризма. По време на учебната практика се дава възможност за работа в реална среда. Практичните занимания се извършват в хотелите и по различни културни, исторически и природни забележителности в цяла България. Посещават се туристически дестинации с цел обогатяване на знания и умения.

Всяка година учениците от професионалните паралелки вземат активно участие в национални състезания по професията и заемат призови места. Незаменим е опитът ,който получават на подобни мероприятия. Незабравими остават спомените от срещите с връстници и специалисти в бранша.
Професия „Готвач“ – 2 степен професионална квалификация. Базата е оборудвана с две кухни, в които моите съученици учат изкуството на готвенето. Учениците намират успешна реализация в сферата на ресторантьорството. Отличната подготовка допринесе за достойното представяне на националното състезание най-добър млад готвач, сервитьор и барман.

Паралелка „Спедитор-логистик“ – 3 степен професионална подготовка. Това е нова специалност, която нашето училище ще открие през учебната 2022/2023 учебна година. В нея учениците ще изучават разширено английски език- ниво Б 2 и ще се запознаят подробно с организацията, описването и предвижването на стоките от производителите до потребителите, както на местно, така и на международно ниво – по суша, въздух и вода. Практиката ще се осъществява във фирми, занимаващи се с логистична и спедиторска дейност.

След това родители и бъдещи ученици разгледаха базата на училището, а след това всички бяха поканени на чаено парти. Децата се забавляваха с танци и кътове, в които играха и твориха.

Свързани статии